Zámek Nové Město Nad Metují

02.06.2013 20:16

Zámek Nové Město nad Metují

 

Na rozmezí Orlických hor a části Královéhradeckého kraje najdete dlouhá léta vyhledávané město se zámkem Nové Město nad Metují. Poklad mezi renesančními městy je vyhledáván všemi, kteří mají rádi kulturní památky, krásnou přírodu, malebné okolí, turistiku a ocení historické centrum a pěkný zámek Nové Město nad Metují se zámeckou zahradou. 

Původně renesanční zámek Nové Město nad Metují dominuje historickému náměstí s podloubím. Na zámku určitě nepřehlédnete různé sochy a další umělecké výtvory, o jejichž vznik se postaralo mnoho známých umělců – J.V. Myslbek, J. Štursa, J. Kofránek. František Bílek, Jakub Obrovský, František Úprka, Jan Preisler, Vratislav Nechleba, P. Brandl a další.

Při prohlídce zámecké zahrady nemůže nikdo přehlédnout barokní sošky, které stvořil Matyáš Bernard Braun. Ty jsou rovněž umístěny i na místě před zámkem. Zahrada zámku Nové Město nad Metují je dílem Dušana Jurkoviče. Projít se a posedět můžete v parčíku s vyhlídkou na údolí, ve francouzské zahradě, na terasách. Vaši pozornost upoutá zajímavě vytvořená kašna s chrličem vody.

Fotogalerie: Zámek Nové Město Nad Metují

Tato fotogalerie je prázdná.